دومین نشست فرآورده های کنجدی، تکنولوژی های نوین و بازاریابی این گروه از محصولات مورد بررسی قرار گرفت و با اجرای پنل تخصصی توسط کارشناسان و صاحب نظران سازمان استاندارد، بهبود کیفیت تولید محصولات کنجدی از اعم مباحث مطرح شده در این نشست بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قدس خبر، دکتر علی نصیری طوسی، رئیس دانشگاه اردکان با تاکید بر جایگاه ویژه فرآورده‌های کنجدی در سفره های خانوار، اظهار داشت: فرآورده های کنجدی، محصولاتی ارز آور و اقتصادی جهت ورود به بازار صادراتی هستند. بنابراین با استفاده از حمایت های بیشتر و افزایش کیفیت بازاریابی می توان این فرآورده ها را وارد بازار صادرات کرد.
دکتر محمد حسین ماجدی، مدیر کل استاندارد استان یزد، با اشاره به اولین نشست در سال ۹۴، تشریح کرد: با توجه به اینکه یزد قطب تولید فرآورده های کنجدی است و این استان ۱۰ درصد از سهم تولید در کشور را دارد، این رقم مطلوب نبوده و نیازمند به حمایت از صنف و صنعت فرآورده های کنجدی است که میتوان علاوه بر اشتغالزایی در توسعه این صنعت کمک شایانی نمود.
ماجدی با تاکید بر صادرات محور کردن این محصولات، افزود: استان یزد ظرفیت بالایی در صادرات فرآورده های کنجدی دارد و تولید کیفی محصولات در افزایش صادرات موثر است. سازمان ملی استاندارد نیز با تدوین استاندارد روغن کنجد، گامی در جهت افزایش کیفیت روغن کنجد برداشته است.

مهندس مرندی مقدم، معاون سازمان ملی استاندارد استان، استاندارد را بخشی از حقوق مصرف کنندگان دانست و گفت: در مسیر توسعه پایدار پیش رفتن، نیازمند رعایت استاندارهاست و استاندارد بخشی از حقوق مصرف کنندگان است. مسیر استاندارد مسیری مطمئن و تضمین کننده توسعه پایدار است.

وی افزود: حدود ۱۶ استاندارد برای فرآورده های کنجدی تدوین شده که برای حدود ۱۰۷ محصول پروانه علامت استاندارد تدوین گردیده است.
مرندی مقدم، خاطر نشان کرد: برای صادرات محصولات کنجدی می بایست تنوع فراورده داشته باشیم و استفاده از بسته بندی های متنوع نیر می تواند در بازاریابی و اقتصاد این محصولات نقش به سزایی داشته باشد.

مقدم با اشاره به بند ۲۴ سیاست اقتصاد مقاومتی گفت: با تحقق بند ۲۴ سیاست اقتصاد مقاومتی، کالاها و خدمات غیر استاندارد نخواهیم داشت. لذا ما نسبت به سلامت مردم مسئول هستیم و صیانت از سلامت مصرف کنندگان از وظایف ماست.

دکتر زینی وند، معاون استاندار یزد، با اشاره به بحث خوشه های صنعتی، بیان کرد: خوشه های صنعتی یکی از تجربه های مهم در استان بود که با استفاده از هم افزایی، تبادل دانش، تجربه و تعامل توانستیم این کار را پیش ببریم. حدود ۱۸ خوشه صنعتی در استان شناسایی شده که حدود ۴ خوشه آن مربوط به فرآورده های کنجدی فعال در استان است.
وی افزود: با افزایش دانش جامعه، آگاهی مردم از مصرف محصولات استاندارد بالا رفته است. بنابراین با فرهنگ سازی مصرف کالای استاندارد در خانوارها، می توان موجب پیشرفت اقتصادی کشور شد.

دکتر مورکیان، مدیرکل صنایع غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، در ارتباط با نقش بهداشت و ضوابط موجود در ارتقا کیفیت روغن استحصالی کنجد، گفت: با توجه به مفید بودن دانه کنجد و محتوای اسیدهای چرب غیر اشباع، تولید غذای سالم و در دسترس مردم از مهمترین ارکان در نظر گرفته شده بوده که موجب تضمین سلامت مصرف کنندگان می شود.

انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده های کنجدی نیز در این روز فعالیت خود را آغاز کرد و مهندس احمدی رئیس این انجمن، خاطر نشان کرد: سندیکاها و انجمن های صنفی پایه و اساس جامعه مدنی و میان توده مردم و دولت هستند که بر حسب صلاح دید، خواسته ها را ارزیابی و رسیدگی می کنند.
احمدی افزود: با توجه به اینکه مشکل اصلی تامین مادخ اولیه است و حدود ۹۰ درصد کنجد مصرفی، وارداتی است و تعرفه وارداتی به آن تعلق می گیرد، در نتیجه موجب افزایش قیمت تمام شده در محصول نهایی می شود و پیشنهاد می شود در این راستا از کنجد وارداتی تعرفه گرفته نشود.

در ادامه دومین نشست فرآورده های کنجدی، تکنولوژی های نوین و بازاریابی این گروه از محصولات مورد بررسی قرار گرفت و با اجرای پنل تخصصی توسط کارشناسان و صاحب نظران سازمان استاندارد، بهبود کیفیت تولید محصولات کنجدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/