کاظمی گفت: هدف ما حفظ سلامتی و بهداشت جامعه و جلوگیری از آلودگی محیط زیست با ایجاد مراکز بهداشتی عرضه و کشتار دام است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قدس خبر، دکتر داوود کاظمی اقدم، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس، در ارتباط با عرضه بهداشتی دام و کشتار آن به مناسبت عید سعید قربان، اظهار داشت: شعار ما دام سالم، غذای سالم و انسان است و در این راستا مراکز بهداشتی جهت حفظ و ارتقا سلامت شهروندان و عرضه بهداشتی دام با نظارت مسئولین دامپزشکی در نظر گرفته شده است.


وی در ارتباط با مکان های در نظر گرفته شده برای عرضه دام گفت: سه محل برای عرضه شناسایی شده که دو محل آن مورد تایید قرار گرفت. مرکز اصلی عرضه واقع در خیابان ۳۰ متری شورا و مرکز دیگر در نزدیکی آسایشگاه سالمندان است که در متراژ حدود ۱۵۰۰ متری واقع شده اند.
کاظمی یاد آور شد: این اداره از آذر ماه سال ۹۶ با همکاری فرمانداری و شهرداری قدس آغاز به کار کرده و توانسته فعالیت هایی مانند نظارت بر مواد غذایی و فرآورده های خام دامی، جلوگیری از کشتار غیرمجاز و جمع آوری دام زنده از سطح شهر را به صورت گسترده انجام دهد.
وی افزود: طی بازدیدهایی که با همکاری جهاد کشاورزی و شهرداری انجام شده، مکان هایی برای عرضه دام شناسایی شده اند که تا چند ماه آینده فعالیت خود را آغاز خواهند کرد تا عرضه دام در شهر ساماندهی و از قاچاق دام و انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام جلوگیری شود.
کاظمی با اشاره به امکانات مراکز عرضه دام بهداشتی به مناسبت عید قربان تشریح کرد: در این مراکز کنترل و نظارت توسط مسئولین دامپزشکی، ناظر شرعی و کارشناس گوشت و همچنین بر تغذیه و توزین صحیح دام صورت می گیرد.
کاظمی با اشاره به مزایای عرضه بهداشتی دام اذعان داشت: با توجه به منع قانونی کشتار هرگونه دام به جز درکشتارگاه ها و مراکز مجاز اعلام شده به غیر از اعیاد و مناسبت های مذهبی خاص و به منظور ارتقا سلامت جامعه، اداره دامپزشکی با همکاری ادارات مختلف، جایگاه های موقت و ثابت جهت جمع آوری و هدایت دام ها در سطح شهر اقدام کرده است. در این مراکز نظارت و بازرسی قبل، حین و بعد از کشتار انجام می شود.
وی در ارتباط با اهداف این طرح بیان کرد: هدف از استقرار و فعالیت این مراکز تضمین رعایت اصول کشتار هنگام کشتار دام، جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام، جلوگیری از انتشار عوامل بیماری زا از سطح شهر، تضمین سلامت لاشه های کشتار شده در این مراکز جهت رفاه شهروندان و در نهایت ارتقا سلامت عمومی است.
وی ادامه داد: جلسات مختلفی با ادارات داخلی انجام شده و طی مصوبات کارگروه ها و توجیه ناظرین سیار، هماهنگی ها، نصب بنرهای شهری و اطلاع رسانی آماده خدمات رسانی به شهروندان هستیم.
کاظمی افزود: سه ستاد جهت رسیدگی و حل مشکلات جایگاه شامل اداره کل دامپزشکی، شبکه دامپزشکی و شهرداری هر شهرستان در حوزه خدمات شهری تشکیل شده است.
وی با تأکید بر اهمیت کنترل شیوع بیماری های مشترک قابل انتقال گفت: با کشتار مجاز دام و نظارت بهداشتی می توان از آلودگی محیط زیست جلوگیری کرد و به حفظ سلامت شهروندان کمک نمود. همچنین شهروندان می بایست ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از ذبح، گوشت را در دمای یخچال نگهداری کنند تا از شیوع تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر بیماری های مشترک میان انسان و دام مانند کیست هیداتیک جلوگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: در صورت مواجه با بخش های آلوده داخلی دام، آن را منهدم کرده و با موادی مانند گازوئیل از بین خواهیم برد.
کاظمی از نحوه توزیع دام های ذبح شده خبر داد و گفت: نمایندگان مراکز خیریه، بهزیستی و کمیته امداد آمادگی همکاری و دریافت نذورات خود را اعلام کرده اند و با برگزاری جشن و جمع آوری بهداشتی دام های ذبح شده همکار ما و همراه نیازمندان خواهند بود.

خبرنگار: سیده طیبه عزتی
انتهای پیام/