وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

زندگی سالم در نتیجه پیشرفت، عدالت اجتماعی و اقتصادی میسر می شود

قاضی زاده هاشمی گفت: یک چهارم از کل مواد غذایی که روزانه به عنوان ضایعات به هدر می رود، برای غذا دادن کل افراد گرسنه دنیا کافی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قدس خبر، سیدحسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش ملی روز جهانی غذا اظهار کرد: امسال شعار روز جهانی غذا، تلاش برای رسیدن به گرسنگی صفر در سال ۲۰۳۰ انتخاب شده است، اما گرسنگی جهانی در حال گسترش بوده و به نظر می رسد رسیدن به گرسنگی صفر امکان پذیر نیست.

قاضی زاده هاشمی بیان کرد: کره زمین قابلیت تامین غذای همه ما را دارد به شرطی که تعهد جهانی برای دسترسی افراد به غذایی مناسب محقق گردد. یک چهارم از کل مواد غذایی که روزانه به عنوان ضایعات به هدر می رود، برای غذا دادن کل افراد گرسنه دنیا کافی است. جنگ، آب و هوا، اقتصاد و بی عدالتی تنها برخی از موانع دستیابی به گرسنگی صفر در جهان است. در جامعه ایرانی، با توجه به تاکیدات دینی، اسراف مفرط در زمینه های خوراکی ها و آشامیدنی ها حتی در مراسم مذهبی دیده می شود.

وی دامه داد: در دنیایی که مواد غذایی به اندازه تمام افراد تولید می شود، یک نهم مردم کره زمین در گرسنگی مزمن به سر می برند. طبق آمار سال ۲۰۱۶، ۳۸ میلیون نفر در دنیا در معرض گرسنگی قرار دارند و هنوز ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا از گرسنگی رنج می‌برند. نیمی از این افراد در کشورهای جنگ زده زندگی می کنند و زنان ۶۰ درصد گرسنگان تشکیل داده و ۴۵ درصد نوزادان و ۱۵۰ میلیون کودک زیر ۵ سال از سوء تغذیه رنج می برند. به بیان دیگر، فقر عامل مهم سوء تغذیه است و زندگی سالم در نتیجه پیشرفت، عدالت اجتماعی و اقتصادی میسر می شود.

وزیر بهداشت گفت: با توجه به خط مشی ها و هدف گذاری های تعیین شده در سند چشم انداز بیست ساله نظام و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در حوزه سلامت، برنامه های عملیاتی وزارت بهداشت در راستای ارتقاء سلامت جسمی و روانی آحاد مردم به هدف کسب برترین جایگاه در منطقه با رعایت عدالت در سلامت تا سال ۱۴۰۴ تدوین و اجرایی می شود.

وی تاکید کرد: هر یک از ما توجه خاص و ویژه ای به سلامت جسمانی خود داریم. هر دوره زندگی از ویژگی خاص برخوردار است و در نتیجه باستی برای حفظ سلامت خود از برنامه غذایی مناسب هر دوره زندگی بهره ببریم. به همین دلیل اطلاع رسانی و کمک به ارتقای آگاهی مصرف کنندگان یکی از وظایف حائز اهمیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: روز جهانی غذا به عنوان یک روز نمادین برای گروه ها و نهادهای فعال در زمینه غذا و بهانه ای برای همگرایی و هم افزایی در راستای تحقق دستیابی آحاد مردم به غذای سالم و کافی در تمام دوران است.

 

خبرنگار: سیده طیبه عزتی

انتهای پیام/

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *